Stihl
  • Марка: STIHL
  • Кат. номер: 41472000491

STIHL FS 261 Мощна и комфортна бензинова моторна коса за косене на големи площи (41472000491)

1 329,00 лв. 1 399,00 лв.
+ -

+ Подарък 1бр. глава за косене , 1бр. предпазител за глава с корда , 1л Моторно масло HP и 1бр. Care & Clean Kit FS Plus

 

 

Бензиновата моторна коса STIHL FS 261 може да бъде използвана многостранно при дейности за косене. Благодарение на изключително големия диаметър на косене от 520 мм е много подходяща за косене на големи площи.
Мощният двигател STIHL 2-MIX съчетава висока мощност с икономичен разход. Тази моторна коса STIHL е окомплектована серийно с нож за гъсталак STIHL 300-3, с който можете да отстранявате прецизно гъсталаци, трънливи храсти, а и жилава трева.
Благодарение на ергономичната лостова ръкохватка се подпомага естествено движение при косене. Така можете да извършвате косене и на по-големи площи много ефективно и с минимално усилие. Мултифункционална ръкохватка дава възможност за управляване на двигателя с една ръка. Стоп-бутонът дава възможност за бързо подновяване на работата след прекъсване и без допълнително включване. През букса за диагностика Вашият дилър на STIHL получава на място информация за модификацията на машината, работните ѝ часове, както и указания за ремонт и поддръжка на Вашата STIHL FS 261. Антивибрационната система STIHL облекчава Вашите мускули и стави.

  

 

Технически данни :

 

 

CO2 g/kWh 840
Ниво на звуково налягане с метален инструмент dB(A) 1) 99
Стандартен режещ инструмент Нож за косене на гъсталак 300-3
Обща дължина м 2) 1,80
Работен обем см³ 41,6
Ниво на звуково налягане с пластмасов инструмент dB(A) 1) 100
Вместимост на резервоара л 0,75
Тегло кг 3) 7,6
Диаметър на косене мм 520
Мощност kW/к.с. 2/2,7
Ниво на вибрации ляво/дясно, пластмасов инструмент м/сек² 4) 4,8/6,1
Ниво на вибрации ляво/дясно, метален инструмент м/сек² 4) 5/5,9

 

 

 

Серийно оборудване :

 

 

 

 Двигател 2-MIX на STIHL с принцип на продухване

 

Двутактовият двигател на STIHL с технология 2-MIX осигурява висока мощност и голяма производителност при работа като едновременно с това разходът му на гориво е с до 20% по-нисък в сравнение с двутактовите двигатели на STIHL със същата мощност, но без технология 2-МІХ. Той съчетава 4-канален цилиндър с принцип на продухване. Нивото на вредните емисии също е намалено с до 70%, в резултат на което той е в съответствие със строгите норми за отпадни газове EU II. (подобно на снимката)

 

Двигател 2-MIX на STIHL с принцип на продухване

 

 

 Резервоар за гориво с голяма вместимост

 

Големият, лесно достъпен отвор на резервоара улеснява допълнително зареждането с гориво. (подобно на снимката)

 

Резервоар за гориво с голяма вместимост

 

Въздушен филтър с дълъг живот

 

Лесно достъпният хартиен филтър с дълъг живот осигурява удължени интервали на смяна на филтъра. (подобно на снимката)

 

Въздушен филтър с дълъг живот

 

 

 Летен и зимен режим на работа

 

Преминаването от летен към зимен работен режим става лесно и бързо посредством плъзгач. При зимен режим на работа се предотвратява обледеняването на въздушния филтър и карбуратора. (подобно на снимката)

 

Летен и зимен режим на работа

 

 

Ергономична лостова ръкохватка

 

По време на косене лостовата ръкохватка дава възможност за естествено движение на косата. Регулира се много лесно с помощта на крилчата гайка. Лостовата ръкохватка е подходяща, когато трябва да се окосят по-големи площи. (подобно на снимката)

 

Ергономична лостова ръкохватка

 

 Антивибрационна система на STIHL

 

Уредите за поддръжка на зелени площи също са оборудвани с антивибрационна система. Гумени тампони намаляват вибрациите, които се предават от двигателя и въртящия се режещ инструмент към ръкохватката и тя е с много ниско ниво на вибрации, в резултат на което работите с уреда комфортно и с минимално усилие.

 

Антивибрационна система на STIHL

 

 Мултифункционална ръкохватка

 

Всички командни елементи за управление на двигателя се управляват само с една ръка, в резултат на което управлението на уреда е лесно и надеждно. (подобно на снимката)

 

Мултифункционална ръкохватка

 

 

 Регулиране на ръкохватката без инструмент

 

Ергономичната ръкохватка може да се регулира индивидуално без помощта на инструмент, посредством крилчата гайка. (на снимката е показан храсторез)

 

Регулиране на ръкохватката без инструмент

 

 

 Ръчна горивоподкачваща помпа

 

С натискане на ръчната горивоподкачваща помпа се подава бензин в карбуратора. В резултат на което при запалване след дълъг период, в който машината не е била използвана, се намалява броят на изтеглянията на стартерното въже. (подобно на снимката)

 

Ръчна горивоподкачваща помпа

 

Гаранция: 24 месеца за физически лица, 12 месеца за юридически лица

 

Гарантиран произход и качество!
Доставка
Гаранция
Гарантиран произход и качество!

www.alpe.bg е сайт за продажба на машини на водещи световни марки - Bosch, Stihl, Husqvarna, Gardena, Honda, McCulloch, Einhell, Lavor, Metabo, Karcher и Makita, на които АЛПЕ Трейд ЕООД е официален дистрибутор.

Доставка

Безплатни доставки за поръчани от www.alpe.bg стоки до всяка точка на България с куриерска фирма СПИДИ при покупка над 80лв. и до 20кг.

Гаранция

Гаранционният срок за физически лица е 2 години, а за юридически лица е 1 година.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!
Купи на изплащане