Stihl +
  • Марка: STIHL
  • Кат. номер: 11402000521

Stihl Моторен трион MS 400 C-M, шина 45см, верига 3/8" RS (11402000521)

2 139,00 лв.
Купи
Моля, изберете:

 

Описание :

 

 

Мощният моторен трион MS 400 C-M е първият в света бензинов трион с магнезиево бутало. В съчетание с последователното олекотяване на конструкцията това води до изключително ниско тегло за единица мощност от по-малко от 1,45 кг за киловат. В MS 400 C-M за първи път се използва разработеният от STIHL напълно нов 67 кубиков двигател с мощност 4,0 kW.

 

 

Моделът се характеризира с :

 

 

Високопроизводителната машина с STIHL M-Tronic се стартира лесно и има добро оборудване. Бързо ускоряващият MS 400 C-M e в стихията си при поваляне, кастрене и разтрупване на дървесина в средно гъсти масиви.

 

 

Технически характеристики :

 

 

Техн. характ. Стойност
Работен обем см³ 66,8
Мощност kW/к.с. 4/5,4
Тегло кг 1) 5,8
Тегло за единица мощност кг/kW 1,45
Системно тегло кг 2) 7,13
Дължина на шината см 45
CO2 g/kWh 656
Ниво на звуково налягане dB(A) 3) 107
Ниво на звукова мощност dB(A) 3) 118
Ниво на вибрации ляво/дясно м/сек² 4) 3,5/3,5
Стъпка на веригата 3/8 "

 

 

Серийно оборудване :

 
 
 

STIHL M-Tronic (FT)

 

 

STIHL M-Tronic (FT)

 

 

M-Tronic улеснява стартирането, тъй като то се извършва с малко издърпвания на стартерното въже и без необходимост от превключване. Напълно електронното управление на двигателя със запаметяваща функция регулира момента на запалване и дозирането на горивото. Благодарение на разпознаването, дали е необходимо студено или топло стартиране, M-Tronic гарантира винаги оптимална мощност на двигателя, постоянна максимална честота на въртене и много добро ускорение. (подобно на снимката)

 

 

Двигател 2-MIX на STIHL

 

 

Двигател 2-MIX на STIHL

 

 

МНОГО ВИСОКА ЕФЕКТИВНОСТ. С двигателя 2-MIX на STIHL намалявате отделянето на вредни емисии, както и разхода на гориво, а по този начин и експлоатационните разходи на уреда. Този двутактов двигател е конструиран така, че да изисква минимална поддръжка и използва горивото ефективно и при висока мощност. Зарежда се със смес от бензин и масло. Двигателят 2-MIX на STIHL изпълнява строгите норми за вредни емисии в отпадните газове при моторни уреди EU V.

 

 

HD2 филтър

 

 

HD2 филтър

 

 

HD2 филтърът, изработен от полиетиленов филтърен материал, има до 70% по-фини пори в сравнение с филтрите от кече и полиамид и филтрира и най-фините частици прах. Не пропуска вода и масло. Цялостното му почистване е много лесно. Посредством бързата връзка филтърът може да се монтира и демонтира бързо без помощта на инструмент. (подобно на снимката)

 

 

Декомпресионен вентил

 

 

Декомпресионен вентил

 

 

При запалване декомпресионният вентил пропуска част от сгъстената смес през цилиндъра, в резултат на което съпротивлението при изтегляне на стартерното въже е значително по-малко. По този начин се улеснява работещия с машината и се предпазва стартерната система на уреда. (подобно на снимката)

 

 

STIHL ElastoStart

 

 

STIHL ElastoStart

 

 

Поради голямата компресия при запалване на двигател с вътрешно горене възниква съпротивление, което натоварва мускулите и ставите. Омекотяващият елемент в специалната ръкохватка ElastoStart намалява усилието при запалване, което улеснява стартирането на уреда. (подобно на снимката)

 

 

Странично опъване на веригата

 

 

Странично опъване на веригата

 

 

Регулиращият винт се управлява през капака на водещото колело. Това предотвратява контакта на ръката с острата верига и остриетата на зъбната опора. (подобно на снимката)

 

 

Маслена помпа с регулиране на разхода

 

 

Маслена помпа с регулиране на разхода

 

 

Дава възможност на потребителя за точно дозиране на подаваното количество масло в зависимост от нуждите. На позиция Е е възможно подаваното количество масло за вериги да се намали до 50 %. При работа с много дълги режещи гарнитури или рязане на много суха дървесина потребителят е в състояние да регулира помпата така, че да се подава по-голямо количество масло. (подобно на снимката)

 

 

Капачки,които се отварят и затварят без инструмент

 

 

Капачки,които се отварят и затварят без инструмент

 

 

Патентовани специални капачки на резервоарите за бензин и масло - резервоарите на оборудваните с тях моторни уреди се отварят и затварят лесно и бързо, без помощта на инструмент. (подобно на снимката)

 

 

Дълготрайна филтрираща система с предфилтриране

 

 

Дълготрайна филтрираща система с предфилтриране

 

 

При иновативната дълготрайна филтрираща система по-големите и тежки частици прах се изхвърлят още при предфилтрирането и по този начин се облекчава същинския филтриращ елемент. В резултат можете да работите с моторния си трион два пъти по-дълго време, отколкото с предшестващите го модели преди да се наложи почистване на въздушния филтър. Това от своя страна осигурява и значително по-дълъг живот на въздушния филтър. (подобно на снимката)

 

 

Антивибрационна система

 

 

Антивибрационна система

 

 

Силните вибрации на местата, където се държат моторните уреди, могат в дългосрочен план да доведат до нарушено оросяване на ръцете. Затова STIHL разработи ефективна антивибрационна система. При уредите, оборудвани с нея, вибрациите предавани от двигателя и работния инструмент към местата, където се държи машината, са значително намалени. (подобно на снимката)

 

 

Комбиниран лост

 

 

Комбиниран лост

 

 

Тъй като напълно електронното управление на двигателя M-Tronic разпознава, дали е необходимо студено или топло стартиране, оборудваните с него моторни триони имат нужда само от една позиция за стартиране на комбинирания лост. Точното количество гориво се подава, когато е нужно. Не е необходимо да сте запознати с работния режим на моторния си трион, а можете веднага да подадете пълна газ – дори и при студено стартиране, тъй като благодарение на оптималното ускоряване само няколко секунди след запалването му моторният трион вече е загрял.

Компенсатор

 

 

Компенсатор

 

 

НИСКИ РАЗХОДИ ЗА ПОДДРЪЖКА. Ролята на компенсатора (регулираща система в карбуратора) е въпреки увеличаващото се замърсяване на въздушния филтър, мощността на двигателя, нивото на вредни емисии и разходът на гориво да остават почти без промяна за продължителен период от време. Едва когато е налице чувствителен спад в мощността, въздушният филтър трябва да бъде почистен. Това осигурява дълги работни интервали без необходимост от поддръжка.

 

 

Обезопасени срещу изгубване гайки

 

 

Обезопасени срещу изгубване гайки

 

 

При смяна на режещата гарнитура гайките на капака на водещото колело вече не могат да бъдат изгубени.

 

 

STIHL 4-канална техника

 

 

STIHL 4-канална техника

 

 

Четири преливни канала завихрят гориво-въздушната смес преди запалване, което води до оптимално изгаряне на горивото и значително повишаване ефективността на двигателя. Резултатът: по-нисък разход на гориво и висок въртящ момент в широк диапазон на оборотите. (подобно на снимката)

Предварително отопление на карбуратора

 

 

Предварително отопление на карбуратора

 

 

Дори през студените месеци на годината можете да разчитате на трионите STIHL с предварително отопление на карбуратора. При включен зимен режим на работа, предварително затоплен всмуканият въздух обгръща карбуратора, което предотвратява замръзването му. Превключването от летен на зимен режим на работа става само с едно движение на ръката. (подобно на снимката)

 

 

Магнезиево бутало

 

 

Магнезиево бутало

 

 

Изключително лекото бутало от магнезий осигурява отлично тегло за единица мощност и дълъг експлоатационен живот. Буталото е оптимизирано за високи максимални обороти.

 

 

Система Ematic

 

 

Система Ematic

 

 

Системата Ematic на STIHL се състои от шина STIHL Ematic или Ematic S, верига STIHL Oilomatic и регулираща подаваното количество масло маслена помпа. Благодарение на специалната конструкция на шината и веригата всяка капка масло за вериги попада на мястото, където е необходимо смазване. Така в зависимост от режещата гарнитура и вида на дървесината, която се реже, разходът на масло за вериги може да бъде намален с до 50% в сравнение с традиционните шини без STIHL Ematic.

 
 

В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.

 

 

Гаранция : 24 месеца физически лица и 12 месеца юридически лица

Гарантиран произход и качество!
Доставка
Гаранция
Гарантиран произход и качество!

www.alpe.bg е сайт за продажба на машини на водещи световни марки - Bosch, Stihl, Husqvarna, Gardena, Honda, McCulloch, Einhell, Lavor, Metabo, Karcher и Makita, на които АЛПЕ Трейд ЕООД е официален дистрибутор.

Доставка

Безплатни доставки за поръчани от www.alpe.bg стоки до всяка точка на България с куриерска фирма СПИДИ при покупка над 80лв. и до 20кг.

Гаранция

Гаранционният срок за физически лица е 2 години, а за юридически лица е 1 година.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!
Купи на изплащане