Stihl +
  • Марка: STIHL
  • Кат. номер: 41472000370

STIHL FS 411 C-EM Мощен и комфортен бензинов храсторез за косене на големи площи (41472000370)

1 949,00 лв. 1 852,00 лв.
Купи
Моля, изберете:

+ Подарък 1 бр. глава за косене AutoCut 46-2 (кат. № 4003
710 2115), 1 бр. предпазител за глава с корда (кат. № 4147 710 8112), 1 бр. моторно масло НР Super, 100 мл (кат.
№ 0781 319 8069) и 1 бр. Care & Clean Kit FS Plus (кат. № 0782 516 8602)

 

 

С мощния и здрав бензинов храсторез STIHL FS 411 C-EM с много голям диаметър на косене от 520 мм напредвате много бързо с работата. Мощният и икономичен двигател 2-MIX на STIHL се грижи за достатъчно мощност при продължително косене на големи площи, при отстраняване на избуяли растения и поддръжка на млади дървесни насаждения.
Антивибрационната система на STIHL облекчава мускулите и ставите Ви, като намалява вибрациите по време на работа. За комфортна работа с бензиновата Ви моторна коса принос има и ергономичната лостова ръкохватка, която подпомага естественото движение при косене. За улесняване на стартирането STIHL FS 411 C-EM е оборудван с устройството STIHL ErgoStart. Оптимална мощност на двигателя при константни максимални обороти се осигурява от STIHL M-Tronic 3.0 .
И мултифункционалната ръкохватка, управлявана с една ръка, улеснява Вашата работа, тъй като така цялото управление на двигателя е възможно да се извършва с едната ръка. Стоп бутонът се грижи за това, да можете бързо и без превключване да подновите работата си след прекъсване. През букса за диагностика Вашият дилър на STIHL получава на място информация за модификацията на машината, продължителността на работа, както и указания за ремонта и поддръжката на уреда Ви.
Можете да окомплектовате бензиновата моторна коса STIHL FS 411 C-EM с различни режещи инструменти, напр. с нож за косене, нож за надробяване, циркулярен диск или различни глави с корди и по този начин да адаптирате уреда оптимално към дадената задача. Храсторезът FS 411 C-EM е окомплектован серийно с тристранния нож 300-3 на STIHL. Големият предпазител зпроа косене Ви предлага защита от изхвърчащ окосен материал и малки камъчета.

 

 

Технически характеристики :

 

 

Мощност kW/к.с. 2/2,7
CO2 g/kWh 840
Ниво на вибрации ляво/дясно, пластмасов инструмент м/сек² 1) 1,9/2,3
Ниво на звуково налягане с метален инструмент dB(A) 2) 99
Стандартен режещ инструмент Нож за гъсталак 300-3
Обща дължина м 3) 1,79
Работен обем см³ 41,6
Ниво на вибрации ляво/дясно, метален инструмент м/сек² 1) 2,6/2,4
Ниво на звуково налягане с пластмасов инструмент dB(A) 2) 100
Вместимост на резервоара л 0,75
Диаметър на косене мм 520
Тегло кг 4) 8,7

 

 

Регулиране на ръкохватката без инструмент

С помощта на крилчат винт ергономичната ръкохватка се регулира без инструмент спрямо индивидуалните потребности на съответния потребител. За транспортиране и компактно съхранение тя може да бъде завъртяна на 90 градуса.

 

 

Регулиране на ръкохватката без инструмент

 

 

 

STIHL ERGOSTART

Благодарение на устройството STIHL ErgoStart не са необходими големи усилия за стартиране на моторните Ви уреди. Достатъчно е спокойно и равномерно издърпване на стартерното въже. Нужната скорост на изтегляне на въжето е значително намалена, двигателят стартира бързо и надеждно и при бавно изтегляне на въжето. Това улеснение се осигурява от допълнителна пружина между коляновия вал и ролката на стартерното въже.

 

 

STIHL ERGOSTART

 

 

 

Мултифункционална ръкохватка

Благодарение на управляваната с една ръка мултифункционална ръкохватка управлявате уреда си лесно и надеждно с една ръка. Тъй като всички важни елементи за управление са интегрирани в нея, ръкохватката е удобна и за десняци и за левичари.

 

 

Мултифункционална ръкохватка

 

 

Двигател 2-MIX на STIHL

С двигателя 2-MIX на STIHL намалявате отделянето на вредни емисии, както и разхода на гориво, а по този начин и експлоатационните разходи на уреда. Този двутактов двигател е конструиран така, че да изисква минимална поддръжка и използва горивото ефективно и при висока мощност. Зарежда се със смес от бензин и масло. Двигателят 2-MIX на STIHL изпълнява строгите норми за вредни емисии в отпадните газове при моторни уреди EU V.

 

 

Двигател 2-MIX на STIHL

 

 

Компенсатор

Ролята на компенсатора (регулираща система в карбуратора) е въпреки увеличаващото се замърсяване на въздушния филтър, мощността на двигателя, нивото на вредни емисии и разходът на гориво да остават почти без промяна за продължителен период от време. Едва когато е налице чувствителен спад в мощността, въздушният филтър трябва да бъде почистен. Това осигурява дълги работни интервали без необходимост от поддръжка.

 

 

Компенсатор

 

 

Ръчна горивоподкачваща помпа

Ръчната горивоподкачваща помпа намалява броя на изтеглянията на стартерното въже, необходими за запалване на двигателя, като по този начин ускорява процеса на стартиране. Това е особено полезно преди всичко след дълъг период, в който машината не е била използвана. За целта натиснете няколко пъти мехчето на помпата преди пускане на уреда в действие, с което ще осигурите достатъчно количество бензин в карбуратора при стартирането.

 

 

Ръчна горивоподкачваща помпа

 

 

STIHL M-TRONIC

С STIHL M-Tronic разполагате още от стартирането с максималната мощност на работния си уред. Напълно електронното управление на двигателя регулира във всяко работно състояние момента на запалване и дозирането на горивото като отчита външните условия като температура на въздуха, надморска височина и качество на горивото. (подобно на снимката)

 

 

STIHL M-TRONIC

 

 

Ергономична лостова ръкохватка

Благодарение на ергономичната лостова ръкохватка косите големи площи бързо и с минимално усилие, тъй като тя дава възможност за естествено движение на косата. Лостовата ръкохватка се регулира и фиксира лесно.

 

 

Ергономична лостова ръкохватка

 

 

Стоп-бутон

Със стоп бутона изключвате уреда си бързо и лесно например за кратко прекъсване на работата. Тъй като след задействане бутонът отново се връща в първоначалната си позиция, двигателят веднага е готов отново да бъде пуснат в действие, което осигурява повече комфорт след прекъсване на работата и повишава работната Ви ефективност.

 

 

Стоп-бутон

 

 

Летен и зимен режим на работа

Можете да адаптирате удобно работния си уред към условията на различните сезони. С помощта на плъзгач можете много лесно да правите смени между летен и зимен режим на работа. При зимен режим на работа се предотвратява обледеняването на въздушния филтър и карбуратора.

 

 

Летен и зимен режим на работа

 

 

Резервоар за гориво с голяма вместимост

С големия резервоар за гориво работите по-дълго време без да се налага допълнително зареждане. Благодарение на прозрачния материал контролирате бързо и лесно нивото на запълване на резервоара. Капачката на резевоара е обезопасена срещу изгубване.

 

 

Резервоар за гориво с голяма вместимост

 

 

Въздушен филтър с дълъг живот

Благодарение на дългия му експлоатационен живот смените на леснодостъпния филтър са редки, което пести ресурси и намалява разходите за поддръжка.

 

 

Въздушен филтър с дълъг живот

 

 

Гаранция 24 месеца на физически лица 12 месеца на юридически

Гарантиран произход и качество!
Доставка
Гаранция
Гарантиран произход и качество!

www.alpe.bg е сайт за продажба на машини на водещи световни марки - Bosch, Stihl, Husqvarna, Gardena, Honda, McCulloch, Einhell, Lavor, Metabo, Karcher и Makita, на които АЛПЕ Трейд ЕООД е официален дистрибутор.

Доставка

Безплатни доставки за поръчани от www.alpe.bg стоки до всяка точка на България с куриерска фирма СПИДИ при покупка над 80лв. и до 20кг.

Гаранция

Гаранционният срок за физически лица е 2 години, а за юридически лица е 1 година.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!
Купи на изплащане